JUBILEJNI 130. OBČNI ZBOR DRUŠTVA

Letošnje leto je za naše društvo jubilejno leto. V petek, 7.2.2020, smo obeležili 130. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Most na Soči. S svojo udeležbo, je občni zbor počastil tudi župan Občine Tolmin, gospod Uroš Brežan.

 

Iz poročila predsednika društva, Aleša Kovačiča, je bilo razvidno, da društvo aktivno sodeluje z lokalno skupnostjo, osnovno šolo, udeležena je pri večini aktivnosti Gasilske zveze Tolmin. Gasilski dom je prilagojen razmeram oziroma obdobju v katerem je bil zgrajen, zato mu bo potrebno posvetiti več pozornosti. Več sredstev smo mu namenili že v lanskem letu, obnovili smo epoksi tlak v garaži, prebarvali ograjo in stopnišče. Za nemoten razvoj, je društvo odvisno od pridobitne dejavnosti. Večji del prihodkov in logističnih izzivov prinašajo izvajanje požarne straže na festivalu Metaldays, redarstva na različnih prireditvah in prevozi vode. Prav slednji so v sušnem obdobju številčni, predvsem krajanom, ki še niso priključeni na vodovodno omrežje.

 

Po besedah poveljnika, Blaža Merviča, smo operativni gasilci v lanskem letu izvedli 11 rednih in izrednih vaj, se odzvali na več meddruštvenih vaj ter zvezno vajo. Posredovali smo na 18 intervencijah in se udeležili izobraževanj ter usposabljanj. Pridobili smo več visokih činov, Gorazd Kovačič in Damjan Malnič sta napredovala v čin Gasilski častnik ter Tadej Muznik v čin Višji gasilski častnik. Pomemben prispevek društvu prinašajo tudi številčna mladina, veterani in članice.

Odlično poteka sodelovanje z Gasilsko zvezo Tolmin (GZT). Predsednik GZT, Aleš Poljak, in poveljnik GZT, Miha Vencelj, vlagata veliko truda v izboljšanje delovanja GZT ter uresničevanje ciljev in potreb društva.

 

Velika želja društva je pridobitev novega vozila, GVC 16/25, že v letošnjem letu, vendar se po optimističnih besedah župana, tega nadejamo v naslednjem letu.

 

Praznovanje 130 letnice delovanja bomo obeležili s slavnostno gasilsko parado v jesenskem času. Želimo si, da bi bil Most na Soči, 19.9.2020, obarvan v gasilske barve.

Dogodki

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.