TABOR GASILSKE MLADINE TOLMIN

31. 5. -2. 6. 2024

Ob 10-letnici pobratenja Tolmin-Beljak, je tudi letos potekal tabor gasilske mladine in sicer v organizaciji GZ Tolmin. Slabo vreme je načrte sicer obrnilo malce na glavo ampak lahko rečemo, da je bilo ob koncu vse dobro. 

Tabora se je iz našega društva udeležilo 7 otrok in 2 mentorja. Pa tudi kakšne druge pridne roke iz našega društva so prišle pomagat, da je vse teklo gladko.

Avstriijska mladina je v Tolmin prispela že v petek 31. Maja, a so zaradi dežja morali počakati s postavljanjem šotorov. Prvo noč so prespali v Domu Puntarjev na Kneži. 

V soboto pa so se tako mladi iz Avstrije, kot tudi mladi iz GZ Tolmin zbrali v kampu pri Siberju in postavili šotore. Dan je minil v spoznavanju ob družabnih igah in sprehodih. Seveda ni šlo brez zabavnih iger s katermi smo merili moči med seboj. Učili smo se zmagati, kot tudi izgubiti ... Vse pa z dobro voljo.

Seveda pa ob 10-letnici pobratenja ni manjkal tudi uradni del, kjer sta nas obiskala tolminski župan Alen Červ in beljaški občinski svetnik Harald Sobe. Z veseljem nas je prišel pogledat tudi predsednik SPR Jože Dakskobler. 

V nedeljo smo se v dolgem sprevodu odpravili proti tolminski cerkvi, kjer smo se udeležili maše. Zapolnili smo čisto vse klopi. 

Žal je bilo treba v nedeljo že podreti šotore. Še pred odhodom pa nas je obiskal tudi Patrick Unterrieder, poveljnik okrožne brigade iz Beljaka, ki je poveljniku GZ Tolmin, Mihu Venclju predal spominsko ploščo pobratenja.

Domov smo odšli dobre volje, polni vtisov in lepih spominov. 

 

Dogodki

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.