SREČANJE ŠTIRIH GASILSKIH ZVEZ

V soboto 21. 10., se je v organizaciji GZ Bovec odvijalo srečanje štirih pobratenih gasilskih zvez – GZ Dravske doline, GZ Koper, GZ Bovec in GZ Tolmin. Na srečanje sta se odpravila tudi dva člana našega društva in sicer Mravlja Materj ter Manfreda Boštjan.

Srečanje se je v jutranjih urah pričelo na Srpenici, kjer so predstavniki GZ Bovec, predsednik PGD Srpenica Žan Logar ter podpredsednik državnega zbora Krivec Danijel, predstavili nov gasilski dom z večnamenskimi prostori. Sledila je tudi bogata malica. Morali bi se nato odpraviti tudi na ogled slapa Virje, a je zaradi slabega vremena ta del žal odpadel. Namesto tega se je srečanje nadaljevalo z ogledom muzeja mlekarne Planika v Kobaridu. Sledil je povratek v Bovec in kosilo v gostilni “Pod lipo”.

V popopoldanskih urah je sledil še ogled trdnjave Kluže s predstavo. Dan pa se je zaključili z ogledom predstavitvene vaje izlitja nevarnih snovi v Bovcu ter manjšo pogostitvijo.

Prihodnje leto je organizacija srečanja v domeni GZ Dravske doline in zagotovo se ga bodo udeležili tudi predstavniki našega društva. Saj, kot je v zaključnem govoru poudaril predsednik GZ Tolmin Jurij Kenda Maver, so tovrstna druženja in izmenjava mnenj izjemno pomembna.

Dogodki

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.