GASILSKI TABOR ZA MLADINO

 

Prijateljstvo stkano že leta nazaj med Tolminom in Beljakom je še kako živo. Ta vikend je v Beljaku potekal gasilski tabor za mladino. 30 otrok in 10 metorjev iz gasilske zveze Tolmin se je tako v petek odpravilo na obisk k avstrijskim kolegom.

V čudoviti okolici jezera Silbersee smo bili vsi lepo sprejeti. Po uvodnih pozdravnih nagovorih tako z avstrijske, kot tudi slovenske strani, so otroci morali postaviti šotore in pripraviti ležišča. Nato pa so avstrijski kolegi pripravili mini gasilsko olimpijado v kateri so se, v mešanih ekipah, zabavali vsi. To je bilo odlično uvodno spoznavanje otrok iz Slovenije in Avstrije. Neznanje jezika ni bilo nikoli problem. Ni pa bila to le zabava, ob igri so namreč pilili tudi uporabne gasilske veščine, kot je na primer spajanje cevi. Vsi utrujeni smo zvečer zlezli v spalne vreče in žabja sinfonija je kmalu vse zazibala v spanec. 

Jutra na taboru so bila obarvana s telovadbo za prebujanje. Tudi sobota je bila seveda precej aktivna, vsi smo si dopoldan ogledali gasilske igre v bližnjem St. Jacobsu popoldan pa izkoristili za kopanje v jezeru, ki je prav prijetne temperature. Prav tako pa je po taboru kar brnelo od otroške energije. Igrale so se karte, pa nogomet, pink-ponk in še mnogo drugih iger.

Ko je prišla nedelja se je bilo treba od tabora in avstrijskih kolegov posloviti. Po zajtrku se je pospravilo šotore, nato pa so se vsi udeležili blagoslova v najlepši cerkvi – naravi. Župnik je, v senci dveh dreves, blagoslov vodil v mešanici treh jezikov. Četudi je vsak razumel le delček besed pa smo vsi čutili njihov namen in pozitivno energijo. Sledile so še besede za slovo z obeh strani in po kosilu odhod proti domu. Za čudovit viked na taborjenju gre zahvala tudi Gasilski Zvezi Tolmin ter Villacher Feuerwehrjugend.

Na koncu smo se vsi strinjali, da se ponovno dobimo naslednje leto ... tokrat na naši strani meje, ki jo tako učinkovito brišemo s svojim prijateljstvom.

Dogodki

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.