IZLET STAREJŠIH ČLANOV DRUŠTVA

Tudi letos so se veterani našega društva odpravili na izlet. Kako so se imeli in kaj vse so videli je v spodnjih besedah strnil Egon Obid.

-----------------------

PGD Most na Soči krasijo vse generacije gasilcev, od najmlajših pionirjev pa do najstarejših veteranov. Društvo je tudi s programom za leto 2023 najstarejšim namenilo izlet. Ta naj bi, poleg strokovnega, seveda obsegal tudi turistični in družabni del.

Lani je bil izpeljan izlet v Idrijo in na Reko, letos pa smo se odločili za Kras. Izlet smo izpeljali v sredo 31. maja. Ker nas je bilo 16 smo se na pot odpeljali kar z dvema kombijema. Še pred odhodom smo si privoščili aperitiv - medeno žganje, ki je bilo v čast Radu Hrastu saj je le dan prej praznoval 70 let. Prva postaja je bila na Goriškem Krasu, kjer so bili naši vodiči iz Zavoda za gozdove Slovenije. Vodja pristojne krajevne enote Branka Gasparič in njen sodelavec Andrej Zadnik, ki je tudi gasilec (VGČ 2),  sta nam predstavila razsežnost lanskega požara, potek sanacije in vsa preventivna dela za varstvo pred požari, s katerimi se veliko ukvarjajo.  Na tem območju so namreč precej pomembna in še kako potrebna. Zatem smo imeli voden ogled spomenika na Cerju. Sledilo je kosilo in nato ogled Zavoda za gasilno in reševalno službo (ZGRS) v Sežani. Tam nas je sprejel Martin Bevk s sodelavci. ZGRS Sežana je le del centra, poleg tega se tam nahaja tudi izobraževalni center GZS. Po obisku ZGRS smo se odpeljali še v Lokev, kjer smo si ogledali cerkev sv. Mihaela. Predstavitev je opravil g. Slavko Obed, dolgoletni župnik na Mostu na Soči, ki nas je bil zelo vesel in nas je tudi pogostil.

 

Na tem mestu bi se zahvalil vsem, ki ste poskrbeli za naš lep dan. V prvi vrsti sta to predsednik društva Peter Manfreda ter v društvu zadolžen za starejše gasilce Boštjan Manfreda. Prav tako gre zahvala vsem tistim, ki so poskrbeli za program, dvema šoferjema ter vsem prisotnim za dobro voljo.

Dogodki

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.