POSVET ČLANIC SEVERNOPRIMORSKE REGIJE V GASILSKI ZVEZI TOLMIN

V soboto, 02.04.2022, je potekal posvet za članice v Prostovoljnih gasilskih društvih in Gasilskih zvezah Cerkno, Tolmin, Goriške, Idrija, Bovec, Kobarid, Ajdovščina, Vipava in Nova Gorica- Šempeter, v organizaciji domače gasilske zveze, GZ Tolmin.

Zbrali smo se v prostorih PGD Kneža, kjer smo bili vsi prisotni toplo sprejeti. Nagovorila nas je predsednica sveta članic Severnoprimorske regije (SPR), Katarina Kenda Maver (gasilka PGD Kneža), predsednik PGD Kneža, Jurij Kenda Maver, predsednik sveta SPR, Jožko Dakskobler ter Tanja Gregorič, predstavnica Sveta članic pri GZS (Gasilska zveza Slovenije). Prisotna sta bila tudi poveljnik PGD Kneža, Jernej Ušaj in predsednik Komisije za mladino in članice pri GZ Tolmin, Jure Beguš.

Katarina Kenda Maver je zelo nadzorno predstavila novo gasilsko uniformo za članice v besedi, sliki ter v praksi in pravila nošenja gasilske uniforme. Več o tem je zapisano v Priročniku za delo članic in njihova vloga v gasilski organizaciji, katerega smo imeli tudi priložnost videti.

Posvet smo nadaljevali v gasilskem domu PGD Tolmin. Sprejel in pozdravil nas je poveljnik PGD Tolmin, Luka Makuc. Predstavil nam je delovanje PGD Tolmin ter njihov vozni park.

Poveljnik PGD Most na Soči, Blaž Mervič in šofer, Gorazd Kovačič, sta na ogled in predstavitev pripeljala novo vozilo iz PGD Most na Soči, GVC 16/25.

V nadaljevanju nam je Miha Vencelj, poveljnik GZ Tolmin, skozi njegove oči predstavil dogajanje na intervenciji v Severni Makedoniji, v letu 2021. Predstavitev je bila zelo nazorna, slikovita, polna emocij in čustev.

Za okrepčilo so poskrbeli v gostilni Tolminska korita. Pri kosilu nas je prijetno pozdravil predsednik GZ Tolmin, Aleš Poljak.

Članica PGD Tolmin, Ana Jermol, nas je z zanimivimi anekdotami popeljala v sama Tolminska korita.

Posvet smo zaključili s prijetnim druženjem v prostorih PGD Tolmin.

Dogodki

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.