V LETOŠNJEM LETU BELEŽIMO ŽE SEDEM INTERVENCIJ

V petek, 11.03.2022, smo posredovali že na sedmi intervenciji v letošnjem letu. V stanovanjski hiši je zagorel gorilec peči na olje. Požar so pogasili stanovalci sami že pred prihodom gasilcev PGD Most na Soči in PGD Tolmin, ki smo nato odklopili peč in preventivno pregledali okolico.

Za primerjavo, smo v enakem obdobju lanskega leta bili aktivirani na dve intervenciji.

Letos opažamo, da se povečuje število dimniških požarov. Kar trikrat zapovrstjo, smo v mesecu marcu, posredovali na dimniških požarih. 01.03.2022 dimniški požar na Idriji pri Bači, 04.03.2022 kot pomoč PGD Tolmin pri dimniškem požaru na Volarjih in 05.03.2022 na dimniškem požaru na Idriji pri Bači.

Ob tej priložnosti pozivamo vse krajane, da poskrbijo za redne preglede in vzdrževanje svojih kurilnih naprav in čiščenje dimnikov, namreč dimniški požar lahko uniči celotno premoženje.

V začetku leta smo priskočili na pomoč, tovarišem gasilcem PGD Tolmin, pri požaru senika na Ljubinju. Konec januarja smo posredovali na požaru travniških površin.

Najobsežnejša intervencija v tem obdobju je bila iskalna akcija pogrešane osebe na območju Postaje. Pri iskanju pogrešane osebe je sodelovalo večje število gasilcev matičnega društva, gasilci PGD Tolmin, pripadniki GRS Tolmin, policisti PP Tolmin, policisti GPU s pomočjo drona, vodniki z osmimi reševalnimi psi ter domačini. Po nekaj urah hoda in prečesavanja strmega terena, so pogrešano osebo našli. Ker je bila poškodovana in močno podhlajena, so ji pripadniki GRS Tolmin nudili prvo pomoč ter reševalci NMP ZD Tolmin nadalje zdravniško oskrbeli. Kasneje so jo prevzeli člani dežurne ekipe GRS iz Brnika in jo s helikopterjem policijske enote prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Med opravljanjem našega poslanstva, nudenje pomoči potrebnim, se srečujemo z različnim službami in zavedamo se, kako zelo je pomembno sodelovanje ter dobri odnosi.

Dogodki

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.